1. From what sport do we get the
            phrase "start the ball rolling?
            ANS: croquet
            Source: Why You Say It by Webb Garrison
            2. What animal is Australia's
            most endangered mammal?
            ANS: the wombat
            http://home.mira.net/~areadman/wombat.htm
            3. A man named Guy Grundy,
            wearing motorcycle leathers and a crash jacket, set a
            speed record as he hit 68 mph on an Anaheim Hills'
            street.... using what mode of transportation?
            ANS: A skateboard
            http://www.discovery.com/stories/history/toys/SKATEBOARD/shoulda.html
            4. When the Norse God Loki shot
            and killed the god Balder, what kind of arrow did he
            use?
            ANS: Mistletoe
            Source: Panati's Extraordinary Origins of Everyday
            Things
            5. What was designer
            "Coco" Chanel's first name?
            ANS: Gabrielle
            http://www.tchs.org/Coco%20Chanel's%20Page%202
            6. In the world of baseball,
            what was Elmer Smith's claim to fame?
            ANS: He hit the first Grand Slam in World Series
            history.
            http://www.trms.k12.fulton.ga.net/~jtucker/lessons/sc/curveball/365days.htm
            7. If you were paying for
            something in "obols," where and when would
            you be?
            ANS: Ancient Greece
            http://devlab.dartmouth.edu/olympic/glossary/
            8. What solar system object
            spins fastest?
            ANS: An asteroid.. specifically one called 1998 KY26
            http://www.spaceviews.com/1999/07/24a.html
            9. What's the longest serving
            combat aircraft?
            ANS: The B-52 Stratofortress
            http://www.airforce-technology.com/projects/b52/index.html
            10. What TV female private eye
            had a pet ocelot named Bruce?
            ANS: Honey West
            Source: The Complete Directory to Prime Time Network
            and Cable TV Shows
            11. It's well known that Wrigley
            field was the last to finally hold night games, but
            which ballpark was second to last when the lights
            went on, the night of June 15, 1948?
            ANS: Tiger Stadium
            http://www.ballparks.com/baseball/american/tigers.htm
            12. In what movie will you hear
            the following quote? "No. Try not. Do or do not.
            There is no try."
            ANS: The Empire Strikes Back
            http://homepages.go.com/~starwarsgrl/esball.html
            13. What TV show starring two
            real life friends won a Golden Globe award as best
            show in 1967?
            ANS: I Spy, with Robert Culp and Bill Cosby
            http://us.imdb.com/Tawards?0058816
            14. A group of geese on the
            ground is a gaggle, but what do you call a group of
            geese in the air?
            ANS: Skein
            http://www.smallpond.u-net.com/fullgoat/j0008.htm
            15. Where did the rhubarb plant
            get its name?
            ANS: From a combination of the Greek word Rha for the
            Volga River, and the Latin word barbarum, for the
            region of the Rha River inhabited by non-Romans. The
            rhubarb is a wild plant along the Volga River.
            
            http://homecooking.miningco.com/home/food/homecooking/library/weekly/aa051898.htm
            16. Who is the only baseball
            player to have led his team in total homeruns 18
            years in a row?
            ANS: Mel Ott with the New York Giants
            http://www.totalbaseball.com/player/o/ott_m101/ott_m101.html
            17. When discussing Love Waves
            and Rayleigh Waves, what phenomenom is being
            referenced?
            ANS: Earthquakes
            http://www.geophys.washington.edu/SEIS/PNSN/INFO_GENERAL/NQT/glossary.html
            18. Who once had 'special'
            cigars made out of cabbage leaves instead of tobacco
            to discourage his visitors from taking all of his
            stogies?
            ANS: Thomas Edison
            http://sermonillustrations.com/newpage158.htm
            19. Who sings the song
            "Through the Eyes of a Child" in the
            closing credits of the movie South Park: Bigger,
            Longer, and Uncut?
            ANS: Michael McDonald
            https://www.angelfire.com/sd/TMOD2/southpark.html
            20. What is significant to
            airplanes in the Eisenhower Interstate System
            requirements?
            ANS: One mile in every five must be straight to allow
            emergency landing of aircraft
            http://labmed.ucsf.edu/~terrazas/Jokes/Interesting_Facts.html
            21. What state's motto, in
            Spanish, means "Gold and\par Silver?
            ANS: Montana
            http://www.imagesoft.net/flags/i-flag/usa-mt.html
            22. What actor had one of his
            nipples bitten off by an alligator while he hosted a
            wildlife show?
            ANS: Lorne Greene
            http://jayp.1st.net/trivia/entert01.htm
            23. Crompton and Co is given the
            credit for inventing what appliance?
            ANS: Electric Toaster
            http://www.ccc.govt.nz/Library/kidstuff/inventor.html
            24. Who was the first king of
            Sweden to have the name Charles?
            ANS:Sweden has never had a king named Charles.
            They've had Olafs and Gustavs, but no Charles.
            25. In the film "The Right
            Stuff," who is credited in the movie as
            "fred" and plays a bartender listening to
            Jeff Goldblum talking about test pilots in a bar in
            California?
            ANS: General Chuck Yeager
            http://us.imdb.com/Credits?0086197
            26. Demi Moore has been in four
            movies that were based on novels. Can you name two of
            those novels with their authors?
            ANS: The Juror by George Dawes Green
            The Hunchback of Notre Dame by Victor Hugo
            The Scarlet Letter by Nathaniel Hawthorne
            Striptease by Carl Hiassen
            http://www.amazon.com
            27. Carter lusted in his heart,
            Clinton never inhaled, but who withdrew his
            nomination to the Supreme Court because he admitted
            to smoking pot in the 60s and 70s while a student,
            then a law professor at Harvard?
            ANS: Douglas Ginsburg
            http://www.a-s.clayton.edu/trachtenberg/p1101l14.htm
            28. What female athlete retired
            and said "I'm on top, I'm 35 years old, and I
            don't want to do this anymore. I don't want to get
            hurt anymore, and I've got nothing left to
            prove?"
            ANS: Jockey Julie Krone
            http://www.cnnsi.com/more/horseracing/news/1999/04/08/krone_retirement/ 
            29. Not since Barbara Eden's
            navel coverup has so much flack been made about a
            bare midriff. What singer took the heat for her bare
            belly?
            ANS: Shania Twain
            http://www.wallofsound.go.com/artists/shaniatwain/home.html 
            30. What country music star had
            a surprise crossover Disco hit in 1979?
            ANS: Dolly Parton...Baby I'm Burnin'
            http://www.discomagic.org/playlist/03-12-99.htm 
            31. In what country is
            "Reversing Falls?"
            ANS: Canada...where the St. John River flows into the
            Bay of Fundy at St. John, New Brunswick. The rapids
            at this juncture flows normally at low
            tide...backwards at high tide. Between tides there is
            a 20-minute period in which the river is placid and
            boaters sail by...quickly.
            http://www.geocities.com/SoHo/Studios/1634/rfalls.html 
            32. Who was the only President
            of the United States to also hold the title Chief
            Justice? (independant of the Presidency)
            ANS: William Howard Taft...The US Supreme Court
            appointment came second and was a job Taft enjoyed
            much more than the presidency.
            http://www.uofdhigh.k12.mi.us/library/ptafr.html 
            33. Who was
            Sweden's longest-reigning monarch? (be specific)
            ANS: King Gustav the Fifth...he was in power from
            1907 through 1950.
            http://www.lysator.liu.se/nordic/scn/faq731.html 
            34. When did the nation of Yemen
            merge? (month, day and year)
            ANS: May 22nd, 1990.
            http://www.eng.morgan.edu/~eshaq/yemen.html 
            35. What key ingredient, once
            common in religion, is absent from Christianity,
            Judaism and Buddhism?
            ANS: Multiple gods...Buddhists can be loosely
            described as atheists, in that they believe Buddha
            isn't actually a God but rather a representation of
            their own inner self. Another notable item, once
            common but, missing from these 3 religions is human
            sacrifice.
            http://www.infoplease.com/ipa/A0113529.html 
            36. What scientific conclusion
            did both John Couch Adams and Urbain Leverrier come
            to, one year apart and independent of each other?
            ANS: Both predicted there was another planet beyond
            Uranus based on celestial mechanics calculations.
            Neptune was found the following year just where both
            of them said it would be.
            http://aurora.phys.utk.edu/~daunt/study_guides/Neptune.html 
            37. At this moment, what is the
            most remote planet from the sun?
            ANS: Pluto...all the planets circle the sun within a
            few degrees of the same plane, except Pluto. Pluto is
            way off on a tangent. Result - although it is USUALLY
            the most distant planet, sometimes it's closer to the
            sun than Neptune. However, on Feb. 11, 1999, Pluto
            reclaimed its title as the most distant planet from
            the sun.
            http://nssdc.gsfc.nasa.gov/planetary/planets/plutopage.html 
            38. Who was the first man to
            record the song "The Twist?"
            ANS: Hank Ballard...wrote and recorded "The
            Twist" with the Midnighters in 1958, but their
            record label relegated it to a B side, leaving it to
            Chubby Checker to take "The Twist" to
            Number One not once but two times, in 1960 and 1962.
            http://www.rockhall.com/induct/ballhank.html 
            39. In the 1600s, a blind
            Benedictine monk departed from the usual\par practice
            of sealing wine bottles with cloth, thus creating a
            new product. What did he create?
            ANS: Champagne
            http://www.intowine.com/Chmpn.html#history 
            40. What was the name of the
            blind Benedictine monk in BLITZ question #39?
            ANS: Dom Perignon
            http://members.theglobe.com/algis/1000_1699.html 
            41. Which 2 planets (of the 9)
            aren't included in composer Gustav Holst's classical
            suite "The Planets?"
            ANS: Pluto and Earth
            http://www.best.com./~nebulosa/holst.html 
            42. Who first wrote,
            "Beauty is in the eye of the beholder?"
            ANS: Author Margaret Wolfe Hungerford, who sometimes
            wrote under the name "The Duchess," in her
            novel "Molly Bawn"
            http://www.azstarnet.com/~dawnser/article/art07.htm 
            43. "The Bat Lizard",
            "Star Child", "Space Man", and
            "The Cat" were collectively known as?
            ANS: KISS
            http://www.roths-rendezvous.simplenet.com/goldmine.html 
            44. Where was Chinese leader Mao
            Tse-Tung buried?
            ANS: He wasn't buried. Mao's flag-draped
            body, encased in crystal, has been on display in
            Memorial Hall in Beijing's Tiananmen Square since
            September 9th, 1977, the first anniversary of his
            death.
            http://www.celebritymorgue.com/chairman-mao/ 
            45. Name the man who served as
            President of the United States for one day. 
            ANS: Missouri's David Atchison...who, as president
            pro tempore of the Senate in 1849, was President for
            one day (Sunday, March 4th) pending the inauguration
            of President-elect Zachary Taylor on Monday, March
            5th.
            http://www.house.state.mo.us/famous/atchison.htm 
            46. What was the first man-made
            element?
            ANS: Technetium (Tc)...from technetos, or artificial.
            Atomic number 43 was discovered by Emilio Gino Segre
            and Carlo Perrier
            http://web.mit.edu/chichest/www/wheretc.html 
            47. When was the man-made
            element, mentioned in #46, first weighed? (month, day
            and year)
            ANS: 1937...since the original source for this
            question went *poof* we're going to accept just the
            year. Techtenium has an atomic weight of 96.9062
            http://www.cs.ubc.ca/cgi-bin/nph-pertab/tab/element/Tc 
            48. Which musician was known as
            "Mr. Five-by-five?"
            ANS: Jimmy Rushing...because he was so wide. He was
            Count Basie's featured vocalist from 1935 to 1948.
            http://www.rundnaund.ch/songs/mr.htm 
            49. What is the full name of the
            city of Los Angeles? (12 words)
            ANS: El Pueblo de Nuestra Senora La Reina de Los
            Angeles de Porciuncula...translated from the Spanish:
            The Village of Our Lady the Queen of the Angels of
            Porciuncula.
            http://www.virtualvoyages.com/usa/ca/l_a/l_a.sht 
            50. Who was known as the
            "First Black Man of Science?"
            ANS: Benjamin Banneker...American astronomer,
            mathematician, clockmaker, surveyor and almanac
            editor. Banneker took part in the original survey of
            Washington, D.C. His almanac was published from 1792
            to 1797.
            http://www.co.ba.md.us/bacoweb/news/home/news/html/banneker.htm
            51. What anthology TV series ran
            from March to May of 1959 and presented live plays in
            which a musical element was woven into the
            storylines?
            ANS: Oldsmobile Music Theater
            Source: Complete Directory to Prime Time Network and
            Cable TV Shows
            52. The fairy tales "Puss
            in Boots," "Little Red Ridinghood,"
            "Cinderella," and many others were first
            written down by Charles Perrault.. what famous
            building did he help to design?
            ANS: The Louvre
            Source: Fascinating Facts: More than 1,200 Intriguing
            Facts on Just About Everything by David Louis
            53. Why is Executive Order 9066
            referred to as "the shame of the nation"
            and who was responsible for it?
            ANS: It allowed the relocation of Japanese-Americans
            to concentration camps. General DeWitt advised
            President Franklin D. Roosevelt that internment was a
            "military necessity."
            http://www2.hawaii.edu/~soeda/9066.html 
            54. What is the name of the TY
            Beany Baby Dragon born on July 31, 1988?
            ANS: Scorch
            http://www.beaniemania.com/beanies/bbbday.html 
            55. What is the name of the
            Warner Brothers' sheepdog that protects his sheep
            from the wolf, Ralph?
            ANS: Sam
            http://www.evl.uic.edu/caylor/DOGSTUFF/dogindex-S-Z.html 
            56. From where do we get the
            meaning that a sure thing is a "cinch?"
            ANS: From the Spanish "cincha" meaning
            horse's saddle straps
            Source: A Dictionary of Americanisms by Mitford M.
            Mathews, ed.
            57. Pokemon is the newest
            children's fad.. what does Pokemon stand for?
            ANS: Pocket Monsters
            http://www.geocities.com/Tokyo/Towers/5332/ring2.html 
            58. What is the bending of an
            Aircraft's wings called?
            ANS: Divergence
            Source: Trivia Fever Book of Questions and Answers
            59. From what form of
            entertainment did we get the word "geek?"
            ANS: Circus or carnival
            Source: Panati's Parade of Fads, Follies, and Manias
            by C. Panati
            60. Before they were the
            "Raelettes" what was the name of Ray
            Charles' female vocal backup group?
            ANS: The Cookies
            Source: Whitburn's Billboard Top 40 Hits
            61. A 1955 Congressional vote
            and order required that all United States coins bear
            what?
            ANS: The motto "In God We Trust"
            http://www.maple-valley.k12.ia.us/htmlpages/mvsd/alumni/C1955/year.html 
            62. What was the name of the
            United States Navy's first aircraft carrier,
            commissioned in March of 1922?
            ANS: USS Langley...On Mar. 20, 1922 the USS Langley,
            converted from the collier USS Jupiter, was placed in
            commission at Norfolk, Va. The ship's executive
            officer, Cmdr. Kenneth Whiting, was in command.
            http://www.chinfo.navy.mil/navpalib/ships/carriers/cv-hist1.html
            63. What disaster, called the
            second worst in California history, hit at three
            minutes before midnight on March 12, 1928?
            ANS: The St. Francis Dam burst, sending a
            180-foot-high wall of water crashing down San
            Francisquito Canyon and claiming approximately 470
            lives by the time the floodwaters reached the Pacific
            Ocean at Ventura.
            http://www.scvleon.com/scvhistory/gr0841.htm 
            64. In September 1964, The
            Beatles performed on the same bill as what husband
            and wife singing team at New York's Paramount
            Theater?
            ANS: Steve and Eydie Gorme
            http://www.slip.net/~scmetro/sixties.htm 
            65. What American is the only
            Olympic athlete to win gold medals in both the Summer
            and Winter Olympics?
            ANS: Eddie Eagan...won a gold in four-man bobsledding
            in 1920 and another in boxing in 1932
            http://www.venus.net/~nwashel2/famous.olympians.html 
            66. In which two prisons did
            Johnny Cash record two of his most successful albums?
            ANS: Folsom and San Quentin
            http://www.rockhall.com/induct/cashjohn.html 
            67. Cecil B. DeMille claimed his
            legendary Hollywood career was inspired by his father
            who left what profession to become a Broadway
            producer?
            ANS: The priesthood
            http://www.mdle.com/ClassicFilms/BTC/direct22.htm 
            68. What city was paralyzed at
            5:16 pm on November 9, 1965?
            ANS: New York City due to a blackout
            http://home.earthlink.net/~wroush/disasters/black2.html 
            69. What unlikely rhinestone
            cowboy has a picture of a dagger tatooed on his arm?
            ANS: Glen Campbell
            http://www.glencampbellshow.com/wwwboard/messages/5893.html 
            70. What science fiction writer
            is credited with playing a part in the development of
            radar?
            ANS: Arthur C. Clarke...During World War II, as a RAF
            officer, he was in charge of the first radar
            talk-down equipment, the Ground Controlled Approach,
            during its experimental trials. His only
            non-science-fiction novel, Glide Path, is based on
            this work.
            http://www.lsi.usp.br/~rbianchi/clarke/ACC.Biography.html 
            71. Who won the 1993 Templeton
            Prize for Progress in Religion?
            ANS: Charles W. Colson
            Source: The Cambridge Factfinder by David Crystal
            72. Who was known as "the
            player who could speak nine languages and couldn't
            hit a curve ball in any of them?"
            ANS: Moe Berg
            Source: The Nostalgia Quiz Book #3 by Martin A. Gross
            73. In what country would you
            find the huge pine forest that makes up a quarter of
            all the world's forests?
            ANS: East Siberia, Russia
            Source: Highlights Top Secret Guide to Russia
            74. Known as "The Black
            Babe Ruth," who was the greatest hitter of the
            Negro National League, making about 800 home runs in
            his 17-year career? 75 of them in a single season?
            (1931)
            ANS: Josh Gibson
            Source: NY Public Library Book of Popular Americana
            by Tad Tuleja
            75. What newspaper scoffed at
            crossword puzzles as "a primitive form of mental
            exercise" in a 1924 editorial, and refused to
            print them?
            ANS: NY Times
            Source: Uncle John's Bathroom Reader
            76. What "phobia" is a
            physical disease and not merely a state of mind?
            ANS: Hydrophobia, or rabies
            Source: Isaac Asimov's Book of Facts
            77. Name the movie from it's
            description:\par "Two criminals make hostages
            out of a preacher and his kids, and drag them into a
            Mexican tavern crawling with vampires. 1996
            (R)."
            ANS: From Dusk Til Dawn
            Source: Blockbuster All-Time Favorite Movies and
            Music
            78. What author turned down the
            Nobel Peace Prize for Literature in 1958?
            ANS: Boris Pasternak for Dr. Zhivago
            Source: The Twentieth Century Year by Year by Fiona
            Courtney-Thompson and Kate Phelps
            79. What product used the slogan
            "Ancient Chinese Secret, huh?"
            ANS: Calgon Detergent
            http://www.rt66.com/dthomas/70s/adulttv/quiz51-100.html 
            80. What race of Aliens'
            homeworld is Qo'noS?
            ANS: The Klingons
            Source: Star Trek Encyclopedia
            81. What toy company
            manufactured the "Chubby Checker Limbo under the
            Bar" dance kit, complete with record and limbo
            bar?
            ANS: Wham-O in 1961
            http://www.ampop.com/singlewin.html 
            82. What dance show actually had
            offical cufflinks and tieclasps designed for it by
            the Celebrity Jewelery Company?\par ANS:
            Dick Clark's American Bandstand\par
            http://www.ampop.com/singlewin.html\par SCORES: 2/
            Hawk; 1/ Amazing, Erin\par \par 
            83. The cover of this Dell comic
            book touts "His mighty arms destroyed a throne
            and launched the quest for the Golden Fleece."
            Who was the star of this comic?
            ANS: Hercules
            http://www.ampop.com/singlewin.html 
            84. In a 1965 'spy' movie, a
            bikini machine had two buttons, a kiss button and a
            kill button. What is the character name who created
            the bikini machine, and what actor played him?
            ANS: Dr. Goldfoot, Vincent Price....in Dr. Goldfoot
            and the Bikini Machine
            http://www.gynoid.com/wildfoot.htm 
            85. How many years of his
            10-year sentence did Gary Powers serve in Russia
            before he was swapped for spy Rudolf Abel?
            ANS: 2...On May 1, 1960 Powers was flying on a
            reconnaissance mission over the western part of
            Russia when he was shot down.
            http://www.geocities.com/CapitolHill/9307/ 
            86. What two brothers, who were
            also priests, participated in the burning of Secret
            Service records in 1968?
            ANS: Father Philip Berrigan (a Josephine priest and
            WWII vet) and Daniel Berrigan (Jesuit priest) along
            with seven other people were arrested and became the
            "Catonsville Nine." They went into a draft
            board office in Catonsville, Maryland, removed
            records, and set them on fire outside in the presence
            of reporters and onlookers.
            http://www.oz.net/~vvawai/sw/sw31/pgs_35-44/catonsville9.html 
            87. Whose hypnotic sessions led
            to the publication of the book "The Search for
            Bridey Murphy?"
            ANS: Virginia Tighe, who was hypnotized by Morey
            Bernstein. Their reincarnation hoax was exposed when
            it was discovered the woman across the street from
            Virginia was an Irish lass named Bridey Murphy.
            http://www.skepdic.com/bridey.html 
            88. What was Hailey, Idaho
            native and legendary American poet Ezra Pound
            indicted for?
            ANS: Treason
            http://www.iuav.unive.it/~juli/pound.html 
            89. What WWI hero was later
            court-martialled in 1925 for criticizing American air
            power?
            ANS: Brigadier General William Mitchell
            http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/FWWmitchell.htm 
            90. After only one year, 1929,
            what Academy Award category was abolished?
            ANS: Both "Engineering Effects" and
            "Unique and Artistic Picture" were
            completely eliminated. A few other awards were
            combined under one category the second year.
            http://www.oscars.org/database/index_frame.html 
            91. What was the name of the
            registered white poodle Frank Sinatra gave to Marilyn
            Monroe?
            ANS: Mafia
            http://www.nerosoft.com/Freethinkers/980313.html 
            92. What is the middle name of
            former U.S. Secretary of Defense Robert S. McNamara?
            ANS: Strange
            http://politicalgraveyard.com/bio/mcmur-mcphe.html#RH70TIL7I 
            93. Name the American poet of
            these lines on beauty and womanhood: "Pretty
            women wonder where my secret lies. I'm not cute or
            built to suit a fashion model's size."
            ANS: Maya Angelou...the line is from her
            poem "Pretty Women"
            http://www.alanofdale.com/mayaangelou/ 
            94. What common element makes up
            the molecule Fullerene?
            ANS: Carbon
            http://flex.ee.uec.ac.jp/japanese/rsaito/fullerene.html 
            95. Name the show that sparked
            the careers of such stars as Martin Mull and Mary Kay
            Place.
            ANS: Mary Hartman, Mary Hartman
            http://us.imdb.com/Title?0074021 
            96. The Texas City, Texas,
            disaster of April 16 & 17, 1947 was a result of
            explosions aboard two ships carrying what material?
            ANS: Ammonium nitrate fertilizer...The "Grand
            Camp" caught fire and exploded first, triggering
            an explosion at the nearby Monsanto Chemical Plant.
            The next day, the "High Flyer" exploded,
            taking with it another ship, the "Wilson B.
            Keene." The ammonium nitrate created a highly
            explosive cloud of orange smoke that triggered a
            chain reaction of additional fires and explosions.
            http://www.geocities.com/Heartland/Plains/7651/ 
            97. In May of 1922, Mayor Hylan
            closed the streets of New York City for the building
            of what landmark?
            ANS: Yankee Stadium
            http://www.vaxxine.com/mgdsite/year/1922.htm 
            98. What author attended the
            University of Pennsylvania on a baseball scholarship
            and holds 10 world records for large gamefish?
            ANS: Zane Grey
            http://www.nps.gov/upde/zgmuseum.htm 
            99. On July 22, 1967, Jimi
            Hendrix quit as the opening act for what popular
            band?
            ANS: The Monkees
            http://www.jimi-hendrix.com/magazine/issue3/page6.asp 
            100. Which Southern Senator
            completed a twenty-four hour filibuster against civil
            rights on August 29, 1957?
            ANS: Strom Thurmond
            http://fog.ccsf.cc.ca.us/~wcarpent/articles/filibuster/1957.html